Train Station
Airport
جزیره قشم در تنگه هرمز قرار گرفته و بزرگترین جزیره در ایران و منطقه خلیجفارس است. این جزیره را باید جزیره ساحلها نامید، جایی که بیشترین ساحل و کرانه را در بین دیگر جزیرههای خلیج فارس دارد. سواحلی چون زیتون، ناز، سیمین، شیبدراز و سلخ از دیدنیترین سواحل این جزیرهاند. قشم تنوع سواحل صخرهای، ماسهای و گلی را با هم یکجا دارد. موقعیتی که کمتر جزیرهای دارد. ساحل صخرهای ریگو که معروف به ساحل لاک پشتهاست، ساحل شنی سیمین و سواحل گلی لافت و جنگلهای حرا، تنوع ساحلی را نشان میدهند.
آب و هوا گرم و مرطوب است. بارندگی کم و آب شیرین برای کشاورزی مناسب نیست. به همین دلیل، کشاورزی به صورت دیم وجود دارد و میتوان گفت، تولید کشاورزی بسیار اندک و ناچیز است. نواحی کشت آبی در دشت توریان و نواحی زراعت دیم در روستای طبل، گوران، سهیلی، گورزین، ملکی و لافت واقعاند که نیمی از نخلستانهای جزیره را در خود جای دادهاند.
عمده درآمد و فعالیت مردم صیادی است. به دلیل بازار پر رونق و ورود کالاهای متنوع از کشورهای حاشیه خلیج فارس به این جزیره، وجود بندرها بسیار مهم میباشند. چنانکه در قدیم بنادر صیادی و تجاری در کنار یکدیگر قرار داشتند، ولی اکنون به دلیل رونق اقتصادی بنادر به صورت اختصاصی فعالیتهای خدماتی مربوط به کشتیهای تجاری و صیادان را انجام میدهند. امروزه، طبیعت بکر و ساحلهای زیبای این جزیره مورد توجه گردشگران قرار گرفته است، که در این میان جزیره هنگام به خاطر نزدیکی به جزیره قشم و زیستگاه دلفینها، آهوها (جبیرها) و تنها پارک کروکودیل ایران بیشتر از بقیه مورد توجه است. جاذبههای طبیعی دیدنی این جزیره زیاد هستند. گنبد نمکی، دره ستارگان، جنگلحرا، غارخربس و ساحلهای صخرهای و شنی و ماسهای .... جزیی از جزیره هستند که به صورت طبیعی بسیار زیبا و دیدنی هستند. مکانهایی چون قلعه پرتغالیها، روستای لافت، اسکله باسعیدو، روستای کوشه، زیارتگاه بیبی مریم و.... ساخته دست انسان بوده و مربوط به دورههای تاریخی مختلف این سرزمین است.
مردم این جزیره به زبان فارسی و با گویش بندری سخن میگویند. مسلمان و اهل تسنن هستند. مردمی خونگرم و مذهبیاند که اعیاد و مراسمهای دینی را به خوبی برگزار میکنند. مراسمی چون مولودی که در سال چهاربار انجام میشود، قبله دعا رفتن، زنبیل گردانیدن و رقص ازوا(اضوا) که در روزهای عید قربان، عید فطر و مخصوصا در عروسیها جمعی از ناخداها، جاشوها و ماهیگیران قشمی با ساز و دهل و طبلهای بزرگ به کوچهها و خیابانها میآیند و جشن و پایکوبی برگزار میکنند.
لباس محلی در این جزیره به تن مردم دیده میشود، لباسهایی رنگی و زیبا. لباس زنان، شلواری با پارچههای ضخیم، روبنده، پیراهنهای رنگی با دوختهای زیبای جنوبی، لباس مردان همان پیراهن گشاد و بلند که مخصوص هوای گرم و مرطوب این منطقه است و در بعضی از مناطق نیز مردان جیمه، شلوار و کلاه استفاده میکنند.
در سفر به قشم از خوردن غذاهایی چون ماهی ذغالی، کلمبا، زیبون، موفلک، هواری، عنکاس، برنج دیشو و نان توموشی غافل نشوید.
سوغاتیهای زیبای قشم لباسهای زنانه با نواردوزیهای خاص که به آنها شکبافی گفته میشود، Kilim Weaving دستسازه زنان قشم، Mat Weaving که جز صنایع دستی قشم محسوب میشود. دیدن از بازار قدیم قشم هم فال است هم تماشا، همچنین میتواند جایی برای تهیه این محصولات باشد.