اگر اهل طبیعت هستید، یا سفرهای به قول معروف بکپکری میروید، داشتن یک کوله خوب برایتان حیاتی است. در چنین مواردی کوله بسیار کارآمدتر از چمدان است. لازم نیست وسایلتان را با دست حمل کنید و یا هنگام بالا رفتن از پلهها، یا خیابانهای پر دستانداز به مشکل نمیخورید. اما این تنها کافی نیست، باید بدانید چگونه وسایلتان را در کولهتان بچینید تا هم وسایلتان آسیب نبیند و هم اینکه به راحتی به وسایلتان دسترسی داشته باشید. اگر کولهتان مناسب شما نباشد یا درست آن را نچیده باشید، نه تنها با حمل آن دچار خستگی زیادی میشوید، برای دسترسی به هر وسیلهای مجبور میشوید همه وسایلتان را بیرون بریزید.
اولین نکته، انتخاب یک کوله مناسب برای سفر است. کولهها در سایزهای مختلف و برای کارکردهای مختلفی طراحی شدهاند. با توجه به سفرتان، کوله مناسب آن را انتخاب و توجه کنید که هر چه کوله شما بزرگتر باشد، شما وسیله بیشتری را حمل خواهید کرد. پس حجم کوله را متناسب با سفر و میزان تواناییتان در تحمل بار، انتخاب کنید. اگر از کسی کوله امانت میگیرید، کوله باید سایز بدن شما باشد. این روزها کولهها مخصوص زنان و مردان به صورت جداگانه طراحی شدهاند و همچنین با سایزبندی به بازار عرضه میشوند. اگر کوله برای شما کوچک یا بزرگ باشد، در هنگام حمل کوله شانهها، گردن و کمرتان دچار خستگی و گاهی آسیب میشود.
اما نکته مهم برای چیدن کوله، ابتدا وسایلی که میخواهید در سفر همراه داشته باشید، را یکجا جمع کنید. تا جای ممکن از بردن ظروف شیشهای خودداری کنید. شیشه علاوه بر وزن بیشتر، شکننده است و احتمال آسیب دیدنش داخل کوله در حین سفر زیاد است.توجه کنید که کوله باید به گونهای چیده شود که همواره راست بایستد.
این یعنی تقسیم بار بین سمت چپ و راست کوله به درستی انجام شده و یکی از شانههای شما بار بیشتری را تحمل نمیکند. علاوه بر این وسایل سنگین، مثل کیسه خواب، را در قسمت زیرین کوله میگذاریم و مواردی مانند بطریهای آب را متمایل به پایین و نزدیک به پشت کوله قرار میدهیم.
ترتیب دیگری که مورد استفاده قرار میگیرد چیدن وسایل بر اساس زمان استفاده از آنها است. به عنوان مثال وسایل شبمانی، مثل کیسه خواب، لباسهای گرم، تجهیزات لازم برای خوراکپزی و امثال آن را در پایینترین ردیف قرار میدهیم، تا در حین روز به راحتی به وسایلی مانند تنقلات، وسایل بهداشتی و ... دسترسی داشته باشیم.
سعی کنید هنگامی که شروع به چیدن وسایل میکنید، تمام فضاهای خالی کوله را پر کنید، طوری که کوله شما از بیرون کاملا یکدست و مرتب به نظر بیاید. فضاهای خالی را میتوانید با وسایل منعطف مثل لباسهایتان پر کنید. همچنین از آویزان کردن وسایل در قسمت بیرونی کوله، جدا خودداری کنید. زیرانداز تنها چیزی که ممکن است به دلیل حجم زیاد درون کوله جا نشود. زیرانداز را هم به صورت مناسب و محکمی در کنار کوله مهار کنید تا در حین راه رفتن از کوله جدا نشود. سعی کنید چیزی از کمرتان یا گردنتان آویزان نباشد، کیف کمری و امثال آن را درون کوله قرار دهید.
وسایلی که ممکن است خیلی مورد استفاده باشند مثل لیوان، وسایل بهداشتی و ... را در سرکولهتان قرار دهید. لوازم ارزشمند مانند مدارک و پولهایتان را در جیبهای مخفی و داخلی کولهتان بگذارید. مراقب باشید درب بطریهای آب سفت باشد تا آب به درون کوله نشت نکند. حواستان به ظروف روغن، غذاها و مشابه آن باشد. هر گونه نشتی مواد غذایی یا آب سبب آلودگی سایر وسایل میشود.
از طرفی با احتمال بارندگی ممکن است کوله شما خیس شود، از پوشش باران برای کوله استفاده کنید و علاوه بر آن وسایل حساستان را داخل پلاستیک در کوله قرار دهید. برخی افراد از یک کیسه زباله بزرگ استفاده میکنند و آن را درون کوله قرار میدهند و سپس تمام وسایل را درون آن قرار میدهند. توجه داشته باشید که این کیسه باید به قدری ضخیم باشد که در هنگام گذاشتن و برداشتن وسایل آسیب نبیند.
در آخر اینکه کوله را صاحب کوله باید بچیند و باید بگونهای این کار را انجام دهد تا محل همه وسایل را بداند و در صورت نیاز به راحتی و بدون خالی کردن کوله بتواند به وسیله مورد نظر دسترسی داشته باشد. همچنین پیش از سفر کوله پر را بر روی بدنتان تنظیم کنید تا هنگام حمل دچار ناراحتی نباشید.
نویسنده: ترگل انوری نژاد